torstai 17. tammikuuta 2019

Unelmakartta

Kaunismäessä-blogissa oli aivan ihana idea näin vuoden alkuun ja halusin tarttua tuohon ideaan itsekin. Blogissa oli tehty unelmakartta uudelle vuodelle. Unelmakartan idea on se, että kun unelmat sanotaan ääneen, kuvitetaan ja/tai kirjoitetaan ylös ja niitä katsellaan päivittäin, ihminen alkaa myös toimimaan niiden eteen ja näin ollen unelmat muuttuvatkin tavoitteiksi, jotka on aivan saavutettavissa olevia asioita. Vaikka aina näin ei uskoisikaan aluksi!

Unelmakartan voi tehdä paperille tai digitaalisesti tietokoneelle. Paperille tehty unelmakartta on helppo laittaa esimerkiksi jääkaapin oveen, mistä sitä tulee katseltua monta kertaa päivässä. Minun tapauksessani aivan liian monta kertaa päivässä, khih. Tietokoneella tehdyn version voi laittaa vaikka taustakuvaksi, jottei unelmat jää vain piiloon johonkin tiedostokansioon. 

Unelmakartan toteuttamisessa ei ole tiukkoja sääntöjä, vaan jokainen voi tehdä sen omalla tyylillään. Voi käyttää kuvia tai vain tekstiä. Tyyli on vapaa <3 Tärkeintä on tehdä oma unelma näkyväksi itselleen.

Itse tein perinteisen ajatuskartta-tyylisen unelmakartastani. Olisin kaivannut vähän enemmän siihen visuaalisuutta, mutta ajan rajallisuus johti tähän malliin.
Jaoin unelmakarttani neljään osa-alueeseen, joista kaksi liittyy hyvin vahvasti toisiinsa. Kirjoittaminen, työ, fyysinen vointi sekä puutarha olivat osa-alueet, joiden unelmia halusin kirjata ihan ylös.

KIRJOITTAMINEN

Kirjoittaminen osa alueeseen kuuluu blogit, joita kirjoitan, tekeillä oleva kirjanen sekä kohta julkaistava puutarha-kirja. Olen lapsesta saakka rakastanut kirjoittamista ja se on aina ollut itselleni hyvin luonteva väylä ilmaista itseäni. Siispä haaveilen siitä, että kirjoittamalla saisin jatkossa vielä suuremman osan omasta toimeentulostani.

Blogit

Maatiaiskanasen Elämää-blogini kertoo puutarhasta, askartelusta ja ylipäätään elämästämme maalla. Se on 1,5 - vuoden ikäinen ja sen parissa viihtyy ihanan moni lukija. Toivon näin olevan myös jatkossa. Unelmoin myös, että puutarha blogien yhteistyö-kuviot pikkuhiljaa alkaisivat muuttumaan siten, että palkkiona olisi raha, eikä ainoastaan tuotteet. Toki tuotteet tulevat aina käyttöön, mutta laskuja niillä ei makseta ja teen paljon töitä blogini eteen. Tiedän myös monien muiden tekevän omien blogiensa eteen paljon töitä, mutta puutarha blogien keskuuteen on jostain syystä jämähtänyt tapa, että bloggareille maksetaan vain tuotteina. Tähän toivon oikeasti muutosta ja se on yksi unelmani, että tähän muutosta vielä saadaan aikaan.

Unelmoin toki myös siitä, että Unelmien hehku löytää itselleen lukijakunnan, joka viihtyy näiden juttujen parissa ja palaa kerta toisensa jälkeen lukemaan, mitä uutta täällä on.

Kirjoitan myös Hillevin puutarha-blogia, joka on jutunjuuri-saitilla. Sekin on melko tuore blogi, johon toivon löytyvän reilusti lukijoita.

Haaveilen siitä, että saisin vielä ainakin yhden blogin kirjoitettavaksi, josta saisin palkkaa.

Kirjanen

Työn alla on nyt kana-kirjanen. Sen tekeminen on ihan uutta juttua itselleni ja unelmoin siitä, että projekti menee hyvin ja mahdollisimman monet kanojen ystävät sen löytävät sitten, kun se on valmis ja saavat siitä iloa itselleen.

Kirja

Olen lapsesta saakka haaveillut oman kirjan kirjottamisesta ja tänä keväänä tuo haave toteutuu, kun ensimmäinen kirjani ilmestyy. Pääsin yhdistämään kaksi suurta rakkauttani: kirjoittamisen ja puutarhan. Nyt haaveilen siitä, että tuo kirja tulee olemaan pidetty puutarhaharrastajien keskuudessa. Tätä kirjaa ei ole missään nimessä tehdy rahan takia, vaan se on oikeasti ollut unelmien toteutus. Se on todella kaikella rakkaudella tehty.

TYÖ

Yksi suurimpia haaveitani on se, että saisin tehdä työtä, jonka koen miellekkäänä. Lähihoitajan työt ovat nykyään monessa paikassa siinnä pisteessä, ettei työtä voi tehdä niin hyvin kuin haluaisi ja sen vuoksi haaveilen siitä, että taloudellisesti pärjäisin Oriflamen ja kirjoittamistöiden turvin.

Haaveeni ja myös tavoitteeni on, että tänä vuonna etenen Oriflamessa directori-tasolle. Työtä se tulee vaatimaan, mutta työtä en pelkää, kunhan siitä saa itselleen muutakin palkkaa kuin rahaa. Se, että saa tehdä työtä, josta nauttii, on aivan mahtavaa <3 Ei sen puoleen, on rahakin tärkeää, mutta se ei riitä yksistään, jos työssään ei viihdy.

PAREMPI FYYSINEN VOINTI

Tähän liittyy omalta kohdaltani painon pudotus, muta vielä suurempana haaveena itselläni olisi kipujen hallinta. Olen reilu pari vuotta syönyt päivittäin särkylääkkeitä, kun jatkuvasti särkee milloin mihinkäkin. Itse epäilen, että kyseessä on fibromyalgia, mutta en ole sen vuoksi lääkärissä käynyt. Kivut kuitenkin kuuluvat päivittäiseen elämääni ja olisi hienoa pystyä jossain vaiheessa elämään ilman päivittäistä burana-annosta. Ehkäpä sinne lääkäriin pitäisi mennä?

PUUTARHA

Puutarha on yksi suurimpia intohimojani ja onnenlähteitäni. Senpä vuoksi haaveilen hyvästä puutarha-kaudesta suurine satoineen ja upeine kukkineen. Jospa saisin puistoalueeseen paneuduttua kunnolla ensi kesänä...


Tälläisiä asioita tuli minun unelmakarttaani. Mitä asioita Sinun unelmakartassasi olisi?

2 kommenttia:

  1. Enemmän kahdenkeskistä aikaa ukkelin kanssa, kirja lapsille, parantaa kärsivällisyyttä, haaveilla omasta kahviosta, pieni lomamatka...eiköhän tuossa nyt ole tavoitteita jo tälle vuodelle! Haluan enemmän aikaa perheelle ja ystäville <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania unelmia myös Sinulla <3 Toivon paljon, että tuo kirjahankekkin toteutuu, ihana haave <3

      Poista