keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Jalkojenhoito kotona

Tässä postauksessa keskityn jalkojenhoitoon, jota pystyy tekemään myös kotona. Toki jalkahoitajan tekemä jalkahoito on ihanaa hemmottelua, mutta jaloistaan kannattaa pitää huolta muulloinkin. Päivittäinen jalkojenhoito ei vie paljon aikaa, mutta hyödyttää jokaista varmasti!


MIKSI JALKOJENHOITO ON TÄRKEÄÄ?

Jalkojen hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta, sillä niillä on suuri merkitys toimintakykymme kannalta. Kävelemme päivittäin tuhansia askeleita ja mikäli jaloissa on ongelmia, huomaa sen nopeasti. Jalkojen hoitoon olisi hyvä kiinnittää jo nuorena huomiota, mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämmäksi asia tulee. Myös diabeetikon on erityisen tärkeää huolehtia jaloistaan ja tarkistaa päivittäin, ettei jaloissa näy kovettumia tai haavautumia. Jokaiseen muutokseen on syytä reagoida heti, jottei jalkoihin kehity infektiota, joka voi olla diabeetikolle erityisen vaarallinen.

Aluksi ongelmat tuntuvat jalkojen väsymyksenä tai kipuiluna. Ulkoisesti voi näkyä kovettumia tai haavaumia, jotka luonnollisesti aiheuttavat kipua. Jalkojen hyvinvoinnista voi pitää kotonakin hyvin huolta, mutta jos ongelmat ovat pahoja, kannattaa kääntyä jalkojen hoidon ammattilaisen puoleen. 


PÄIVITTÄINEN JALKOJENHOITO

 * Päivittäiseen jalkojenhoitoon kuuluu huolellinen peseminen saippualla ja yhtä huolellinen kuivaaminen. Myös varpaiden välit on syytä pestä ja kuivata huolellisesti.

* Pesemisen ja kuivaamisen jälkeen jalat rasvataan lukuunottamatta varpaiden välejä, joissa rasva voi aiheuttaa turhaa hautomista ja altistaa haavoille ja jalkasienelle. Jalkojenhoitoon kannattaa käyttää nimenomaan jalkojen hoitotuotteita, sillä ne hoitavat jalkojen paksua ihoa tehokkaasti. Jalkavoiteita on monenlaisia erilaisiin tarpeisiin.Jalkavoide
Jalkojenhoidolla on suuri merkitys hyvinvointimme kannaltaTuote suosituksia: 

Kosteuttaa välittömästi ja tehokkaasti. AquaVive-tekniikka varmistaa välittömän kosteuttavan tunteen. Hyaluronihappo edistää kosteuspitoisuutta ja auttaa vahvistamaan ihon suojamuuria. 

Itselläni on käytössä tämä tuote yhdessä rasvaisemman voiteen kanssa. Tätä käytän jalkapöytiin ja rasvaisempaa voidetta jalkapohjiin ja kantapäihin silloin, kun ne ovat erityisen kuivat. Imeytyy nopeasti jättäen ihon pehmeäksi. 


Kuiva iho: Feet Up Comfort -kosteuttava yöjalkavoide ja -pehmittävä päiväjalkavoide 
Kosteuttava täyteläinen yöjalkavoide sisältää hoitavaa aloe veraa ja avokadouutetta, jotka pehmentävät ihoa tehokkaasti ja hoitavat väsyneitä jalkoja. Pehmittävä päiväjalkavoide imeytyy tehokkaasti, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.  Arnikan ja jojoban hoitavat ominaisuudet kosteuttavat kuivia jalkoja.


Karkeat, halkailevat kantapäät: Feet Up Advanced Cracked Heel Repair & Smooth- jalkavoide
Tehokas jalkavoide karkeille ja halkaileville kantapäille. Jo 3:ssa päivässä saa näkyviä tuloksia aikaan. Jalkavoide hierotaan huolellisesti kantapäihin ja muihin erityisen kuiviin alueisiin. Sisältää kaakaovoita, ureaa, pantenolia ja Mineral4E Blend -yhdistettä, jotka kuntouttaa ja suojaa halkeilevaa ihoa.

Asiakas-kokemukset tästä tuotteesta ovat todella hyviä!


VIIKOITTAINEN JALKOJENHOITO

* Varpaankynsien leikkaaminen. Varpaankynnet kannattaa leikata suorareunaiseksi. Pyöristetyt reunat saattavat alkaa kasvamaan ihon sisään aiheuttaen kipua ja jopa tulehduksia.

* Jalkakylpy 

* Jalkojen kuorinta tai kovettumien raspaaminen. Jalkojen kuorintavoiteet ovat käteviä käyttää ja ne hoitavat ihoa samalla, kun kuorivat kuollutta ihosolukkoa ja kovaa ihoa pois. Raspin käytössä kannattaa olla varovainen, jottei raspaa liikaa aiheuttaen kipua ja ihon pahenevaa kovettumista. Hellävarainen raspaaminen ei aiheuta haittaa. Kuorinnan tai raspaamisen jälkeen jalat rasvataan hyvin. 

Tuote suositus:

Jalkojen kuorinta: Feet Up Advanced Deep Exfoliating -jalkojen kuorintavoide
Täyteläinen ja kermainen jalkojen kuorinta-aine sisältää luonnon hohkakivirakeita, Mineral4E Blend -yhdistettä ja ravitsevaa karitevoita. Kuorii tehokkaasti kuivaa ja karheaa ihoa. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja sileältä. 


MITÄ KANNATTAA HUOMIOIDA?

Jalkojen kuntoa kannattaa  säännöllisesti havainnoida silmämääräisesti, jotta huomaa känsät, kovettumat ja haavat mahdollisimman varhain, jolloin niiden hoitaminen on vielä melko helppoa. Sopivan kokoiset kengät ennaltaehkäisevät haavaumia ja rakkoja ja säännöllinen jalkojenhoito estää kovettumien ja siitä johtuvien haavautumien syntyä. 

Ongelmia ja apua niihin

Känsät ja kovettumat: Känsät aiheuttavat kipua kävellessä. Ne ovat kovettumia, jotka syntyvät hankauksen seurauksena. Känsät ja kovettumat kannattaa hoitaa ajoissa, jottei niiden aiheuttama kipu vaikeuta liikkumista pitkään. 

Feet Up Advanced Salvation -jalkaseerumi pehmittää kovettuma-alueita. Se sisältää salisyylihappoa, joka pehmittää känsiä tehokkaasti. Voidetta levitetään aamuin illoin ongelma-alueille. Jo viikossa on nähtävissä tuloksia! 
Jalkojen ongelmat
Kovettumat kannattaa hoitaa mahdollisimman pian
Syylät: Syylät ovat viruksen aiheuttamia hyvälaatuisia kasvaimia. Syyliä usein on jalkapohjien lisäksi myös sormissa. Apteekeista on saatavilla erilaisia syväjäädytys-tuotteita, joita voi käyttää helposti myös kotioloissa. 

Rakkulat ja haavaumat: Rakkulat ja hankaumat syntyvät usein epäsopivien kenkien seurauksena, joten tärkein toimenpide on hankkia sopivat kengät tai käyttää kengissä geelisuojia. Myös päivittäinen jalkojen rasvaaminen estää rakkuloiden ja haavaumien syntyä. Mikäli rakkula pääsee syntymään, sitä ei kannata puhkaista, sillä se suojaa veresnahalla olevaa ihoa. Rakko kannattaakin suojata rakko-laastarilla, joka estää sen puhkeamisen. Rakkuloiden ja haavaumien aikana jalkojen hyvä hygienian hoito on erityisen tärkeää! 


Jalkojenhoidon tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, mutta valitettavan usein se unohtuu. Kun asiaan alkaa kiinnittämään huomiota ja hoitaa jalkojaan päivittäin, tulee siitä nopeasti rutiininomaista. Jalat kiittävät ja samalla koko ihminen! 


Lahjavinkki vanhukselle: Monien vanhusten on vaikeaa hoitaa jalkojaan, joten yksi erittäin hyvä ja edullinen lahja on hankkia vanhukselle hyviä jalkojen hoitotuotteita ja tehdä hänelle jalkojenhoito pesuineen ja rasvauksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti